Welkom

Informatie

Activiteiten

Contact

Aan/afmelden als lid

Foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten

Wat doet Vrouwen Contact Rooi nog meer?

- We gaan elke maandagochtend van 9.00 – 12.00 uur fietsen van april t/m oktober.
- We hebben twee gymclubs, op maandagavond en op dinsdagmorgen.
- We organiseren excursies
- We hebben een lentebijeenkomst
- We maken reisjes
- We maken een middag-fietstocht met excursie, georganiseerd door het bestuur
- We maken een dag-fietstocht als afsluiting van het 1e halfjaar, georganiseerd door de ontspanningsleidsters
- We hebben een kerstviering met een etentje
- We regelen de nodige workshops

Overige informatie

Deelname aan activiteiten is op eigen risico. Het bestuur is hiervoor niet aansprakelijk.

Opgeven is ook betalen en deelname gaat op volgorde van aanmelding en betaling.

Betaling wordt alleen gerestitueerd bij dringende reden omdat de vereniging ook de kosten moet betalen.

Voor alle activiteiten geldt het volgende, opgave via de mail van het secretariaat: info@vrouwencontactrooi.nl

Of: per telefoon aan Jo van Erp: 0413 - 476097
Of: per mail aan Jo van Erp: jovanerp47@gmail.com

En betalen via bankrek. IBAN NL 59 RABO 013 82 80 932 t.n.v. Vrouwen Contact Rooi met vermelding van je naam en de activiteit waaraan je deelneemt.

Programma Januari tot en met juni 2023.

Dinsdag 10 januari: Filmavond en Nieuwjaarsborrel.

Een film die ons een prachtig verhaal vertelt wat zomaar eens werkelijkheid zou kunnen worden. Het zet je aan het denken over je eigen leven en de omgang met ouderen. Heel leuke wendingen waar je hartelijk om kunt lachten maar ook die geroerd raken. Locatie: Odendael, aanvang 19.30 uur. Men krijgt `1 koffie of thee en iets lekkers en een welkomstdrankje. Overige consumpties voor eigen rekening. Opgave voor 30 december.

Dinsdag 24 januari, Kaart en Keez-avond.

Nu de avonden weer lang zijn is het gezellig om te kaarten of te keezen. Bij opgave vermelden aan welk spel je wilt deelnemen.
Locatie: Café Dommelzicht, aanvang 19.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Consumpties voor eigen rekening. Opgave voor 12 januari.

Dinsdag 7 februari: Algemene Ledenvergadering met als afsluiting een Bingo avond.

Alle leden worden hiervoor uitgenodigd. Agendapunten zijn bijgevoegd in het contactblad. Locatie: Zalencentrum de Beurs, aanvang 19.00 uur, kosten: men krijgt 1 koffie/thee en iets lekkers en 1 consumptiebon. Overig consumpties voor eigen rekening .Opgave voor 24 januari.

Donderdag 23 februari: Lezing door Wilma van Casteren.

Ieder mens krijgt te maken met verlies en ieder mens wil er het liefst ver van weg blijven. Velen val ons vinden het moeilijk om over de dood te praten, begrijpelijk maar je kunt de nabestaanden ontzorgen door allerlei zaken te regelen, dat geeft zoveel rust, voor iedereen. Wilma gaat graag met ons in gesprek en vertelt wat een uitvaartverzorger voor de familie kan betekenen. We maken het niet te zwaar of te verdrietig, maar we maken het bespreekbaar want de dood hoort nu eenmaal bij het leven. Locatie: Café Dommelzicht, aanvang 14.00 uur. Men krijgt 1koffie/thee en iets erbij. Overige consumpties voor eigen rekening. Opgave voor 9 februari.

Woensdag 8 maart: Internationale Vrouwendag.

Op deze speciale dag vieren we ook dat Vrouwen Contact Rooi 10 jaar bestaat.
Daarom willen we hier een speciaal tintje aan geven. Bij binnenkomst krijgen we koffie/thee en iets lekkers. Daarna zal goochelaar/mentalistJos Schings voor ons optreden. We laten ons verrassen met zijn humoristische aanwezigheid en trucs.
Na afloop staat er een heerlijk buffet voor ons klaar.
Aanvang 14.00 uur, locatie: Zalencentrum de Beurs. Kosten: € 15,= over te maken per bank o.v.v. Je voor- en achternaam en “vrouwendag”. Opgave voor 22 februari.

Maandag 27 maart: Wandeling.

We gaan wandelen in Schijndel. We gaan naar naar de Schaapskooi in Schijndel waar we worden verwelkomd met een kop koffie/thee en een plakcake. Daarna gaan we 7 km. wandelen. Voor diegene die dat te ver vinden hebben we een korte route van 2 km. Bij terugkomst wacht ons een broodje kroket. Koffie,thee, cake en broodje zijn bij de prijs inbegrepen, overige consumpties voor eigen rekening. Bij regen gaat het niet door. Bij twijfel even bellen naar Corrie van Schijndel, tel. 06 23592316.
Aanvang: per fiets om 13.00 uur bij Sporthal de Streepen.
Kosten € 4,= over te maken per bank o.v.v. Je voor-en achternaam en “wandeling.
Opgave voor 13 maart.

Woensdag 5 april: Lezing door de voorzitter van de voedselbank.

Er wordt uitgebreid ingegaan op de historie van de voedselbank, de organisatie en opzet, de voedselvoorziening, vrijwilligers, financiën.
Wie draait de voedselbank, wat bezielt deze mensen daar zo volle bak voor te gaan, hoe kom je bij de voedselbank en weer weg ? Er zullen volop vragen zijn en eventuele enige discussie.
Aanvang 14.00 uur, locatie: Café Dommelzicht. Kosten € 1,= en een literblik soep, af te geven bij binnenkomst. Opgave voor 25 maart.

Donderdag 20 april Pubquiz.

Op veler verzoek wordt weer een quiz georganiseerd. Het belooft weer een mooie avond te worden met veel gezelligheid. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Zalencentrum de Beurs. Kosten € 5,= inkl. 1koffie/thee en iets lekkers en 1 consumptie. Overige consumpties voor eigen rekening. Bedrag overmaken per bank o.v.v. je voor- en achternaam en “pubquiz”. Opgave voor 5 april.

Vrijdag 12 mei Voorjaarsreis.

Na lange tijd hebben we een mooie dagtocht met de bus kunnen regelen.
We vertrekken om .00 uur vanaf Van Hoof, Grote Doelenlaan 16. Van 10.00 tot 11.00 uur 2 koffie/thee met gebak te Persingen bij de Thornse molen. Daarna volgt een rit met de zonnetrein. We rijden fluisterstil door de Ooijpolder. Een gids vertelt ons over dit unieke stuk natuur langs de Waal. Bij Nijmegen zie we terpen, oude kerkjes, kleiputten en oude steenfabrieken. In een geweldige rondrit van ca. 1 uur valt u van de ene verbazing n de andere. Wat een mooi gebied en schitterende vergezichten. Na afloop gebruiken we de lunch en vertrekken daarna naar Kleve. Daar hebben we 2 uur de tijd om de stad te verkennen, te winkelen of op een terras te vertoeven. Om 17.30 uur gaan we dineren in Nistelrode en zij we rond 20.00 uur weer terug in Rooi.
Kosten € 60,= over te maken per bank o.v.v. Je voor- en achternaam en “voorjaarsreis”. Opgave voor 20 april.

Dinsdag 6 juni, Excursie Groente- en fruitbedrijf “Genson”.

Genson is een specialist in de opkweek en vermeerdering van zachtfruit planten en productie van aardbeien, frambozen en prei. We worden ontvangen ,met koffie/thee en iets lekkers. Daarna volgt een presentatie en rondleiding over het bedrijf. We maken een ronde langs de velden en nemen een kijkje in de verpakkingshal. Ook horen we alles over Odavi. Van 2e klas aardbeien en frambozen maken ze namelijk heerlijke drankjes. Voor de liefhebbers sluiten we af met een proefglaasje Odavi en een doosje lekkere aardbeien voor thuis.
Vertrek om 13.00 uur per fiets vanaf Sporthal de Streepen. Bij slecht weer gaan we met auto's. Kosten € 8,= over ter maken per bank o.v.v. je voor- en achternaam en “Genson”. Opgave voor 23 mei.

Vrijdag 23 juni afsluiting seizoen met dag- fietstocht en etentje.

Ook dit jaar sluiten we het 1e halfjaar weer af met een fietstocht in de mooie omgeving. Fijn om er weer op uit te trekken met een flinke groep fietsers. Het is altijd handig om een flesje water mee te nemen en een reflecterend hesje.
Vertrek 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Sportpark de Neul. Koste”: € 30,= incl. fietstocht, eten en drinken. Over te maken per bank o.v.v. Je voor- en achternaam en “dag-fietstocht”. Opgave voor 9 juni.
Je hoeft zelf geen lunchpakket mee te nemen. Mocht je niet mee fietsen maar wel mee eten dan zijn de kosten € 15,=. Graag dan bij opgave”vermelden: etentje”.
Voor het adres van de locatie en tijdstip bellen naar Annelies van Kessel, tel. 06 29797903.
Bij slecht weer gaat het fietsen niet door, wel het eten. Bij twijfel bellen naar Annelies van Kessel.

(C) 2022 Vrouwen Contact Rooi